Home
Wat?
Hoe?
Ervaringen
Wie?
Blog
Data
Thomas de Neve en Alet Holwerda: We hebben ons beiden van jongs af aan niet zonder meer in deze wereld thuis gevoeld. Het verlangen naar vrijheid, oprechtheid en intensiteit van leven en naar een diepe verbondenheid met andere mensen zette ons elk op een zoektocht – in ons persoonlijke en ons professionele leven. Na een lange, soms zware, soms verrassend mooie ontdekkingsreis – waarop we uiteindelijk ook elkaar ontmoetten – kwamen we in aanraking met Heart Intelligence. Het voelde als thuiskomen - op een plek waar je voluit mens kunt zijn: waar alles wat je beweegt en wat je bent of niet bent welkom is; waar niemand je probeert te veranderen of te adviseren; waar iedereen de eigen stem volgt en waar juist daaruit verbondenheid en werkelijke gemeenschap ontstaan.
We willen graag uitdragen wat tussen mensen mogelijk is. Hier ligt onze passie: anderen in die ruimte uitnodigen en hen begeleiden op hun ontdekkingstocht. In dit werk brengen we beiden onze specifieke ervaring mee:Alet Holwerda (1961): In de eerste 25 jaar van mijn werkzame leven heb ik middelbare scholieren begeleid: als docente, decaan en coach. In mijn gesprekken was ik altijd met de leerlingen op zoek naar waar hun hart naar uitging, wat hun mogelijkheden waren en hoe ze hindernissen konden overwinnen. In de les heb ik de gewone kaders losgelaten en uiteindelijk een nieuwe manier van lesgeven zonder boeken en cijfers ontwikkeld. Ik heb daarna langzaam aan mijn werkterrein verlegd. Na mijn opleidingen tot psychotherapeute (HBO Psychosynthese) en tot Heart Intelligence Coach en Facilitator ben ik begonnen mensen van alle leeftijden te begeleiden. Mijn fascinatie voor het raadsel dat ieder individu in zich draagt en mijn voorliefde om met groepen te werken en er levendigheid in te brengen, komen in dit werk meer dan ooit tot hun recht.


Thomas de Neve (1952): Ik heb oorspronkelijk in het theater gewerkt – opgeleid en geïnspireerd door bevlogen theatermakers uit verschillende windstreken: Berlijn, Amsterdam, Wenen, Los Angeles, Moskou. Als acteur en regisseur zocht ik authenticiteit, vitaliteit en spontaniteit op het toneel; als regisseur raakte ik diep vertrouwd met het begeleiden van creatieve processen. Mijn ontdekkingen geef ik sinds meer dan 20 jaar door aan mensen in het bedrijfsleven, zoals technische specialisten, verpleegkundigen, management trainees, bankdirecteuren en havenarbeiders. Ik heb ze samengevat in een boek over de relatie tussen het theater en het leven. - Ooit ging ik naar het theater omdat het leven daar intenser en rijker was, maar in mijn werk met Heart Intelligence merk ik telkens weer hoe het leven het theater in diepgang en schoonheid kan overtreffen.


Alet

Wat zeggen anderen over ons?

Thomas


Heart Intelligence verrijkt ons leven en verdiept onze relatie.
Samen creëren we in deze wereld plekken waar mensen zich thuis kunnen voelen.Voor meer ervaringsberichten klik hier